Uutiset

Niilo Ojala ehdolla Sähköliiton edustajiston puheenjohtajaksi

08.11.2018

Tervehdys,

Olen Ojalan Niilo Raahesta. Olen ehdolla Sähköliiton uudeksi edustajiston puheenjohtajaksi 16.11.2018 edustajiston kokouksessa, jolloin uusi edustajiston puheenjohtaja valitaan.  Ikää minulle on kertynyt 59 vuotta ja olen kolmen lapsen isä. Työskentelen sähköasentajana SSAB Raahen terästehtaalla. Työvuosia on takanapäin neljäkymmentä vuotta tehtaalla. Vuodesta 1985 lähtien olen toiminut Sähköliittolaisten luottamusmiehenä työpaikalla.  Siitä ajasta noin kymmenen vuotta sähköpääluottamusmiehenä ja viime syksystä lähtien yhdyshenkilönä.  Ammattiosaston hallituksessa olen toiminut koko luottamusmies ajan ja ollut myös osaston puheenjohtajana. Sähköliiton toimintaan tulin mukaan aikanaan Liittokokousedustajana. Olen edustajiston lisäksi teollisuuden- ja erityisalojen johtokunnan jäsen. Olen myös edellä mainitun sopimusalan tes-neuvottelukunnan jäsen sekä ollut useita työehtosopimuskierroksia neuvottelemassa alan työehtosopimuksesta.

Kunnallisissa luottamustehtävissä on menossa seitsemäs valtuustokausi ja niissä tehtävistä on kertynyt kokemusta kunnanhallituksen ja eri lautakuntien puheenjohtajina toimimisesta. Olen myös Raahen Seudun Osuuspankin hallituksen jäsen, joten talouspuolen kokemustakin on matkanvarrella kertynyt.                                                                

Sähköliiton edustajiston puheenjohtajana haluaisin olla vaikuttamassa siihen että liiton toiminnan keskiössä olisi aina liiton jäsenet ja heidän edunvalvonta. Liiton toimintaperiaatteisiin ei kuulu politiikka eikä ryhmätoiminta. Sähköliitto pienenä itsenäisenä ammattialaliittona on monien haasteitten edessä. Yritykset ja myös ammattiliitot yhdistyvät isoimmiksi toimijoiksi. Tällä kehityksellä haetaan parempia toimintaedellytyksiä ja vaikuttamismahdollisuuksia. Jotta me pärjäämme myös jatkossa, meidän tulee olla yhteistyökykyisiä ulospäin mutta myös liiton sisällä. Vain yhdessä tekemällä niin luottamushenkilöt kuin liiton työntekijät voimme kehittää Sähköliittoa entistä paremmaksi jäsenten edunvalvojasi. 

Jos minut valitaan edustajiston puheenjohtajaksi, katson että minulla on kokemusta sekä henkilökohtaisia edellytyksiä yhdessä edustajiston ja liiton henkilökunnan kanssa olla rakentamassa yhtenäisempää, tulevaisuuden Sähköliittoa jäsenistön parhaaksi.    

Niilo Ojala

SSAB:n Raahen tehtaan sähkömiesten yhdyshenkilö

Sähköliiton edustajiston jäsen

Teollisuuden- ja erityisalojen johtokunnan jäsen sekä tes-neuvottelukunnan jäsen

13.09.201913.9.2019
08.11.2018Niilo Ojala ehdolla Sähköliiton edustajiston puheenjohtajaksi
24.10.2017Avoin kirje Teollisuusliitto ry:n hallinnon edustajille
18.11.2016Vaalien jälkeinen edustajiston kokous
02.10.2016Vaalien aikainen toiminta epäilyttää
01.10.2016Kiitos Sähköalan ammattilaiset
27.09.2016Sähköliitto tarvitsee näkijöitä ja tekijöitä
11.09.2016Koirat haukkuu - karavaani kulkee
05.09.2016Muutoksen tuulet puhaltamaan Sähköliitossa
26.08.2016Vihapuheita- vai jäsendemokratiaa?

Siirry arkistoon »